Opdrachten

Op zoek naar een origineel cadeau zijn er de afgelopen jaren veel verschillende mensen bij me terechtgekomen voor het laten maken van een schilderij in opdracht. Onder het kopje galerie op de site kunt u veel van deze schilderijen bekijken, U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan;

 • Een mooi zeegezicht,
 • Uw eigen boot,
 • Een afbeelding van uw oude huis of boerderij
  ( bijvoorbeeld vanwege uw verhuizing)
 • Een schilderij van kinderen of van kleinkinderen
 • Landschappen waar mooie herinneringen aan verbonden zijn.
 • Het dorp of de straat waar u vandaan komt,

  Een schilderij aan de muur is natuurlijk altijd mooier dan een foto op de kast. Een schilderij speciaal voor u gemaakt is altijd een uniek stuk.

  Welke technieken gebruik ik?

  Om een indruk te geven van de verschillende technieken welke mogelijk zijn zal ik een toelichting geven aan de hand van een aantal voorbeelden;


  Samen op weg

  Kijkend naar het schilderij  ’Samen op weg’ ziet u duidelijk dat er gebruik is gemaakt van een paletmes voor het schilderen van de jurkjes en de schoenen.(zelfs de sokjes!). De achtergrond is hier bewust vaag gehouden, waardoor deze rustig van opzet is gebleven.
  Hierdoor krijg je een mooi contrast met het beeld van de kinderen, welke ik heb opgezet met een paletmes, in felle kleuren. De gezichtjes zijn weer wat fijner opgezet met een kleiner penseel.

  detail

   

  Galjas en drie klippers

  Dit schilderij is gemaakt op hardboard met een rode onderschildering. Ik heb vooral het water en de lucht dun geschilderd. Hierdoor zie je op sommige plaatsen de onderschildering. Het is leuk om te zien dat bij een bepaalde lichtval het daardoor net is alsof het water (vooral bij de horizon) transparant is. Ook de lucht heeft door de rode onderschildering een hele mooie grijstint gekregen. Ik vind het (voor mijn schilderijen) belangrijk dat er een mooie lichtval en schaduw is. De combinatie van deze twee elementen versterken elkaar.

  Waarom is elk stuk uniek?

  Ik vind het belangrijk om mij goed in te leven in wat de opdrachtgever voor ogen staat. Door middel van voorstudies in de vorm van schetsen, het liefst ter plaatse gemaakt, verdiep ik me in het onderwerp. Hierdoor wordt elke opdracht een stuk maatwerk, waarbij passie voor schilderen en de karakteristieken van het onderwerp uiteindelijk hand in hand gaan.

   
  detail 2 detail 1 detail 1 detail 2

  Rie van Dijk